Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

2021 Estetik Modası

21.04.2021
173
2021 Estetik Modası

2021 Estetik modası; Moda trendleri yalnızca yeni koleksiyonlara değil aynı zamanda plastik cerrahların bisturilerine de istikamet veriyor. Daha Öncekinden hoş bulunan bugün sıradan kabul edilirken yeni hoşluk kavrayışı da trendlere uyuyor.

Hoşluk size göre burundan ya da dudaktan başlarken başkasına göre bedenden başlayabiliyor. Siz kendinizi hiç sevmezken başkası çok hoş olduğunuzu söyleyebiliyor. Bu sebeple hoşluk kavramı aralıksız değişiyor. Bu kavramla beraber estetik trendleri de aralıksız değişiyor. Yeni usuller ve yeni uygulamalar bayanları en basit ve en süratli biçimde istedikleri şekle sokmaya çalışıyor. Yeni bir seneye girdiğimiz bugünlerde şayet siz de daha öncekinde kalmamak ve yeni trendler hakkında bilgi almak istiyorsanız Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Dinar ’ın değişen estetik usuller ve trendler hakkında verdiği bilgilere kulak vermelisiniz.

Operasyonsuz alternatifler seçim ediliyor

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Dinar, “Operasyonlu alternatifler yanında artık hastalar ameliyat olmadan nasıl gençleşebileceklerine yöneldiler. Tıp bu sebeple operasyonsuz usuller hakkında çalışmalar yapıyor.

Örneğin plastik cerrahlar olarak surat germeyi daha çok seçim etsek de a surat germe operasyonundaki tesiri bütün olarak yaratmasa da lazerli surat gençleştirme usulleri bu sene çok seçim edilecekler arasında yer alıyor. Tabi ki ameliyat kadar gergin bir ifade yaratmıyor fakat yüzde bir ölçü gerginlik olmasını sağlıyor ve aynı zamanda genç bir bakış yaratabiliyor. Operasyondan daha basit bir usul ve bu sebeple hastalara basitlik sağlayabiliyor” diyor.

Yağ enjeksiyonları

Son birkaç yıldır adını sıkça dinlediğimiz fakat artık neredeyse botoks kadar kullanılan bir usul de kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonları oluyor. Evvelleri kök hücrenin kemik iliğinde olduğu öğreniliyordu ama şimdi yağ hücresinde daha fazla olduğu öğreniliyor. Bu surattan kök hücreden yoğunlaştırılmış yağ enjeksiyonuyla surat gençleştirme çok popüler. Kök hücrenin uygulanabilmesi için evvel liposuction ile yağ aşırılığı olan bölgeden o yağın alınması gerekiyor. Basen bölgesinde ya da karın bölgesinden alınan yağın yüzde 50 si hücre için dağılıyor yüzde 50 ’si de bireyin kendi yağı oluyor.

Yağ enjeksiyonu tüm hücrelere hem yağın yakalanmasını sağlıyor hem de o hücrenin gençleşmesine destekçi oluyor.

Bunun yanında radyofrekans teknolojisi de çok popüler. Bu usul cilt altını ısıtarak cildin yapı taşı kolajeni artırmaya böylece cildin elastikiyetini artırarak daha gergin ve daha canlı bir cilt yaratılmasına destekçi oluyor. Kendi kanınızdaki uslu hücrelerin ayrıştırılıp cilde uygulanması usulü olan PRP de çok popüler. Bu usul de ciltteki kolajeni artırarak daha parlak bir cilt görünümü yaratmayı hedefliyor. Saç için de uygulanabilen PRP, ince telli, güç uzayan saçlar için özellikle de dökülme varsa seçim edilebiliyor. 

Kaşlar ilk sırada yer alıyor 

Bir ara ince kaşlar moda olduğu için herkes kaşlarını incecik yaptırıyordu oysa bu sene kalın kaşlar çok moda. Buna bağlı olarak vurmayla kaş kalınlaştırma usulü çok seçim ediliyor. Fakat vurma makûs yapılırsa daha makûs bir görüntü ortaya çıkabiliyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Dinar, “Kaş kalınlaştırmanın en natürel yolu artık kaş ekimi. Bu operasyon saç ekimi gibi yapılıyor.

Yaklaşık 2 saatlik bir operasyon ve enseden tek tek saç kökü alınarak yapılıyor. Bant şeklinde de alınabiliyor. Daha sonra bu saç kökleri ayrıştırılıyor. Kaş bölgesi ne biçimde isteniyorsa çiziliyor. Bu operasyondaki dikkat edilmesi gereken şey kaşların doğrultuyu oluyor. Şayet kaşlar çarpık dikilirse çarpık gelişebiliyor bütün dik dikerseniz karşıya doğru uzayan kaşlar olabiliyor. Bu sebeple doğru güzergahta dikmek çok ehemmiyetli. 

Kaşlar saç kökü gibi davrandığı için 6 ay içinde istenilen uzunluğa ulaşıyor. Hatta saç özelliğinde olduğu için sonrasında da uzamaya devam edebiliyor. Bu gidişatta kaşları bir zaman kesmeniz gerekebiliyor. Dokular konduğu yerin özelliğine uymaya çalıştıkları için birkaç sene içinde ise saç kökleri orada kaş gibi davranmaya başlıyor ve uzama durarak muhakkak bir boyda kalıyor. Kirpik için de aynı operasyon yapılabiliyor. Özellikle yapıştırılan kirpiklerden çok muzdarip olan hastalar oluyor. Kirpikler çıkartılırken yapışıkla beraber kendi kirpiklerine de hasar verebiliyorlar. Kaş ekiminden sonra görüntü makûs olmuyor. Birkaç gün ıslatıcı antibiyotikli kremler sürülüyor ve bir hafta sonra da hasta tamamen iyileşiyor” diyor.

Botoks hala gündemde

Botoksla badem göz yapılabiliyor.

Askı teknikleri de badem göz için kullanılabiliyor. Kaşın kuyruğu yukarıya doğru kaldırılıyor. Göz kenarı bir ölçü çekilebiliyor. Askı tekniğinde emel ise iz vazgeçmeden bir gerginlik yaratmak. Bu teknikte saçın içinden giriliyor ve çok ufak bir delikten yorgan iğnesi eşi bir iğne dayanağıyla usul uygulanıyor. Dokuyu taşıyan şey bu ip varsayılıyor. Oysa ip yalnızca alçı vazifeyi görüyor zira askı tekniğinde eriyen bir ip kullanılıyor. Badem gözlü olunması için uygulanan bu usulle buruşukluklar da gidiyor. Tesiri ise 2 ya da 3 sene devam ediyor. 

Elmacık kemikleri belirginleşiyor

Dr. Serkan Dinar, “Çıkık elmacık kemikleri de çok istenilen bir trend fakat bundan korkan hasta rakamı çok fazla. Nezaretindeki hudut süresince çok ufak enjeksiyonlarla dolguyu dağıtmak gerekiyor. Zira elmacık kemikleri mübalağa olduğunda çirkin bir görüntü oluşabiliyor. Elmacık kemikleri için ışık dolgusu denilen yeni bir dolgu usulü de uygulanabiliyor. Silikon uygulanması ise daha önceki bir trend. Ayrıca silikon yabancı bir cisim, yer değiştirebiliyor, cilt altından belirgin görünebiliyor” diyor.

Köşeli suratlar dikkat çekiyor

2021 trendi köşeli suratlar oluyor.

Dr. Serkan Dinar, “Artık hastalar azıcık daha çenem belirgin olsun diye geliyorlar. Apaçık hatlar isteniyor. Surat için de ideal reelinde üçgen yüzdür. Alt doğru sivri inen bir surat popülerdir. Fakat bu trend herkese uygun olmayabiliyor. Yuvarlak surat hatlarına sahip olanlarda çeneyi azıcık sivri yapmak suratı azıcık uzatabiliyor. Uzun bir surata da olmaz zira o zaman surat daha fazla uzun görünüyor. İstenilen çene için yağ enjeksiyonu uygulanabiliyor. Silikon takma da kullanılabiliyor. Takma çenede kemiğin üstüne saklanıyor ve görünmüyor. Çene konturünün yaratmak için Nefertiti denilen bir usul de kullanılabiliyor. Bu usul için boyun bölgesine botoks kullanılıyor.. Boynu yokmuş gibi olan hastaların adalelerine botoks yapıldığında o kontür ortaya çıkabiliyor” diyor. 

Dudak

Dudakta dolgunluk hep moda. Dolgular çok fazla seçim ediliyor zira dolgudan sonra ilk olarak bir pişmanlık yaşanabiliyor. Şiştiğinde, ödemlendiğinde bazen dudaklar hoşlanılmayabiliyor Altı ay süresince dolgu kalırsa ve alışırsanız o zaman yağ enjeksiyonu yaptırmak gerekiyor. Zira yağ enjeksiyonu kalıcı oluyor ve dönüşü olmuyor.

Natürel göğüsler

Hoş göğüs damla yapısında bir göğüstür.

Dik olması, meme uçlarının karşıya bakması gerekiyor. Çok fazla yana bakan meme uçları ya da içe bakan meme uçları seçim edilmiyor. Trendlerden biri de memelerin birbirine çok yakın olması. Dr. Serkan Dinar, “Memede trendler çok değişiyor. Genelde uzun zaman ufak meme modası devam etti ama yurtdışında daha öncekinden beri moda olan büyük göğüstür. Türkiye ’de de büyük göğüs hala daha popüler. Meme için seçenek bir usul olarak kök hücreli yağ enjeksiyonları uygulanabiliyor. Netlikle silikon istenmiyorsa şayet beden yapısı müsaitse hastadan alınan kök hücre yağ enjeksiyonu ile meme geliştirilebiliyor. Bedenin başka bölgesinden yağ alınabiliyor. Basen ya da karın bölgesinde fazla yağ varsa hasta iki bölgesinden ameliyat olmuş oluyor. Hem aşırılık olan bölgedeki yağlardan kurtuluyor hem de bu yağ memenin içine değil arda enjekte ediliyor “ diyor.

Yafta Estetik estetik ameliyat estetik operasyonlar göğüs göğüs estetiği dudak Dudak estetiği elmacık kemiği estetiği botoks yaptırmak botoks uygulamaları 2021 Estetik Modası Botoks Yağ Enjeksiyonları Kaş Estetiği

.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.