Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

7 günlük yaz diyeti

17.02.2021
182
7 günlük yaz diyeti

Bu yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi; metabolizmayı da hızlandırıyorlar. Kilo vermek, forma girmek kolaylaşıyor. Baharın gelmesinin en büyük avantajıysa D vitaminini daha bol alabilme imkânımızın olması. D Vitamini metabolizmayı hızlandırıp yağ yakılmasına destek sağlıyor. Böylece daha dinç ve ince olma şansımız artıyor. Her gün açık havada, teninize direkt güneş ışığı bağlantı edecek şekilde 15-20 dakika yürümenin bünyeye mükemmel geldiği de yadsınamayacak bir hakiki.

MEVSİM DEĞİŞİKLİKLERİ ÖNEMLİ

Mevsim değişiklikleri beslenmemiz üstünde olumsuz etkiler yapıyor. Çünkü bu dönemlerde genelde kendimizi bitkin, halsiz ve gönülsüz hissediyoruz. Bazı kişiler bilhassa kıştan bahara ve bahardan yaza geçişlerde bitkinlik ve halsizlikten kıvranırken, bazıları mevsim değişikliklerinden hiç aldırmaz. Şahısların arasındaki bu fark, bedenin ya da ruhun bir oyunu değil. Ayrım, mevsim değişikliklerinden etkilenmeyen şahısların bu değişikliklere karşısında uygun davranışlar sergileyerek yorgunluğu yanlarına yaklaştırmamalarında yatıyor.

Su içme alışkanlığı kazanın

Susama şehvetli yaşamıyor olsanız da, su içmeye itina göstermelisiniz. Günde 8-15 kadeh su, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve mevsim değişikliklerine yan -muhtemel- kabızlık sorununu çözecek. Mevsim değişikliğine emrindeki dolaşım problemlerinden kurtulmanın da tek yolu bol bol su içmektir. Susamadan su içmeyi alışılmışlık haline getirmelisiniz.

C vitaminini yeterli ve ahenkli tüketmeyi ihmal etmeyin BedeninC vitaminine duyduğu gereklilik bahar ve yaz döneminde artabilir. Eğer C vitaminini doğal besinlerle yeteri değin alamıyorsanız, mevsim değişikliğinin oluşturduğu problemleri şiddetli bir şekilde ve uzun zaman yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Sofranızda C vitamini açısından zengin olan yeşil biber, kuşburnu, maydanoz gibi besinlere ve C vitamini kaynağı olan öteki sebze ve meyvelere geniş yer vermelisiniz. Sigara içenlerin C vitamini ihtiyacı, içmeyenlerin iki katidir. bu nedenle sigara tiryakileri C vitamini alımlarına ve beslenmelerine daha pozitif itina uygulamak zorundadır.

Alkolü kontrollü tüketin

Içki tüketimi, mevsim değişikliği problemlerini kamçılar. Bilhassa sonbaharda alkol tüketimi kontrollü olmalıdır. böylece mevsim geçişinde içki tüketimini minimuma indirmeye çalışmalısınız Eğer mecbursanız, hafif alkollü içecekleri seçim etmeli ve 1-2 kadehten fazlasına hayır demelisiniz. Vücudunuzu alkolden daha tez arındırmak için alkollü içeceklerle birlikte ve alkollü meşrubat tüketiminden sonradan bol su içmeye özen göstermelisiniz.

YETERLI VE DENGELİ BESLENİN

Kafein tüketiminde titiz olun Sabahleyin uyanabilmek, alkolün etkisinden kurtulmak, gün içerisinde yorgunluğu atamak için öğleden sonra beş çavında ve uzun akşam sofralarında da bol bol tükettiğiniz akarsu ve kahve miktarını denetleme aşağıda tutmalısınız. Mevsim değişikliğinin getirdiği yorgunlukla savaşmak için aşırı kafein harcamak yanlış bir kullanım. Çünkü kafein fazla alındığında yürek çarpıntısına ve vücutta su kaybına niçin olabilir. Eksik miktarda kafeinin uyarıcı etkisi olduğu doğrudur ama dört kupa kahveden fazlasını, Olimpiyat Komitesi göre bile doping olarak kabul edildiğini aklınızda tutun.

Yeterli ve ahenkli beslenin

Az ve sık beslemek, bu dönemde de oldukça önemli. Baştan Savma gıda ve uzun süreli açlıklar kan şekerinin dengesiz yükselmesi ve düşmesine niçin olabileceğinden güz yorgunluğunu daha kötü ülkü getirebilir. bu nedenle siz siz olun, mevsim geçişinde olduğumuz şu dönemde de günde altı öğün beslenmeye ve gün içerisinde dört saatten uzun zaman aç kalmamaya itina gösterin.

Acı baharatları bir süreliğine de olsa rafa kaldırın

Midelerin daha hassas olduğu bahar günlerinde, acı baharatları mümkün olduğunca az tüketmeye çaba etmelisiniz. Kırmızıbiber ilk önce almak üzere acı baharatlar, mide asit salgısının artmasına neden olarak rahatsızlık hissetmenize yol açabilir. Kıpırdayın Kendinizi bitap hissedip sosyal hayattan uzaklaşarak yorgunluğu daha aşağı edemezsiniz.

Eve kapanmak yerine haricen minimum yarım saatlik yürüyüşler yapın ve oksijen kapasitenizi yükseltin. Uyku düzeninizi sağlayın Uyku düzeninizin olmaması veya dengesiz ve süresiz uyku saatleri, mevsim yorgunluğunun bariz bir hal almasına yol açabilir. Bu durumu engellemek ve yorgunluktan bir an evvel kurtularak yaza daha enerjik şekilde merhaba çağırmak için, yapmanız gereken sağlıklı bir uyku düzeni belirlemek ve günde 6-8 saat uyumaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.