Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

BİSKÜVİ Mİ YİYORUZ YOKSA ZEHİR Mİ?

04.10.2021
149
Bisküvi imalatında un, şeker, su, tereyağ, taze yumurta, süt ve kabartıcılar ana maddeler olmasıgerekirken bisküvinin ömrünü uzatmak, homojen bir yapı sağlamak, hoş bir görüntü sağlamaküzere usumuzun almayacağı kimyevi katkılar kullanılmaktadır. Altta bir kısmını zikredeceğimizkimyasalların yanında çocuklarımızın hoşlanarak yediği krakerlerin sarımtırak rengini veren ve yüzeyinisertleştirmek için NaOHSodyum Hidroksit- Kostik kullanılmaktadır. Bu zehirli madde krakerinyüzeyini sarartıp, krakere çıtır özellik vermektedir. Ehemmiyetli olan üretici şirketin mülkünün satılması vebeğenilmesidir. Çocuğa veya insanlara hasar verdiği hiç kimsenin umurunda bile değildir.

Bisküvide kullanılan un muhtelif kanserojen kimyevilerle beyazlatılmış un, şeker ise pancar şekeripahalı olduğu için çoğunlukla nişasta bazlı şeker başka bir deyişle fruktoz şurubu kullanılmaktadır. Yüksekfruktozun ise son araştırmalarda obeziteye yol açtığı, pankreas ve karaciğer kanserlerini tetiklediğiortaya çıkmıştır. Mesela fruktozla tatlandırılmış besinlerle beslenen şahıslarda, kalp hastalığı riskininyüzde 35 daha fazla olduğu belirtiliyor.

ABD ve İngiltere’de yasak olan sodyumbenzoat, aspartam ve siklomat, Türkiye’de turşudan bisküviye kadar pek çok besine konuluyor.Gıdalara katıldığında zehirli maddelere dönüşen bu katkı maddeleri, 3 E olarak adlandırılıyor. E 211Sodyum Benzoat, E 951 Aspartam ve E 952 Siklomat’ın daha az kullanılmaya özen gösterilmesi vemarket alışverişlerinde mahsullerin üzerlerinin kesinlikle okunması gerekiyor. Yiyeceklerde kullanılan 3 katkımaddesi kansere ve hastalıklara yol açıp, vefatlara neden olabiliyor.
Aspartam; çay şekerinden 200 kat daha tatlandırıcı bir madde. Aspartamın içindebulunan fenil alanin ve metanol, bedende bağırsaklardan emildikten sonra çok zehirli bir madde olanformaldehite dönüşüyor. Formaldehit kanserojen olarak biliniyor ve piyasada perhiz meşrubatlarda,sakızlarda, şekerlerde, hazır yiyeceklerde, bir çok perhiz mahsulünde, soslarda bulunuyor.
3. E210-E219 Benzoatlar : Benzoatlar, muz,kek, hububat,çikolata, soslar, katı ve akışkan yağlar,meyankökü, margarin, mayonez, süt tozu, patates tozu ve kuru maya gibi bazı besinlerin işlenmesisırasında besin gözeticisi olarak kullanılır.Fırın mamulleri, peynir, sakız, çeşni, dondurulmuş mandıraürünleri, yumuşak şeker gibi besin mahsullerinde, kozmetik mahsullerde, diş macunlarında eczacılıkta ağızyoluyla alınan birçok ilaçta, öksürüğe karşı antiseptik ve mantara karşı merhem üretiminde kullanılır.Astıma, asapsal bozukluğa ve çocuklarda hiperaktiviteye, kurdeşene neden olabilir; astımıağırlaştırabilir.
4. Tartrazine E-102 : Astım ve hiperaktivite ye sebep olduğu görülmüştür.tiroid uru, kromozomhasarı, hiperaktivite ve aspirin duyarlılığı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir

5. Sodyum MetabisülfitE-223-Na2S2O5: Bisküvide bakterilerden gözetici olarak kullanılanbu hammadde hakikatinde dezenfektan olarak piyasada satılmaktadır.

6. Kabartıcılar Sodyumbikarbonat-NaHCO3, Amonyumbikarbonat-NH4HCO3,SodyumAlüminyum pirofosfat, maya.

Sodyumbikarbonat ve Amonyumbikarbonat bazik kişilikte olduğu için ve bunların daha tesirli birkabartma yapması emeliyle asidik şahsiyetteki Sodyum asit pirofosfatSAPP ile birlikte kullanılır. Buarada çıkan NH3 Amonyak ve CO2Karbondioksit gazları şişirmeyi sağlar. Bu operasyon esnasında Alkaliyani bazik kişilikli hammadde fazla kullanılırsa bisküvide renk sararması ve sabun lezzeti oluşur,asidik kişilikli madde fazla olursa bisküvide ekşi ve asidik tat oluşur.

7. Enzimler:Hamurun özelliklerini düzenlemek üzere kullanılan bu maddeler Proteaz ismini alır.Proteolitik enzimlerin insan sıhhati açısından birçok mahzurları vardır. Bunlar proteinparçalanmasına yol açtıklarından insanlarda kemik erimesine ve adale kayıplarına yol açar.Karamel şekerin yüksek ısıda yanmasıylakahverengi çikolata rengine döner. Kansere yol açtığı tespit edilmiştir. Melas ise şeker pancarıküspesi olarak bilinen şeker imalinden sonraki aşamada elde edilen ve mahsulü ucuzlatmak amacıylakullanılan artık bir maddedir.

9. Aroma maddeleri, Baharatlar ve MSG-E621: Bisküvi ve gofretlere lezzet veren buaromalardan muz ve limon aromalarında Riboflavin, çilek aromalarında ise Kontaksantin kullanılarakaromanın tesiri çoğaldırılır. MSG ise aroma ve baharat kullanılan tatlı- tuzlu her bisküvi ve gofrettekullanılan aromanın tesirini çoğaldırarak beynin doyumsuzluğa erişmesini temin eden ve obeziteye yolaçan kanserojen bir maddedir.

 

.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.