Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Cilt Tipine Göre Natürel Maskeler

01.04.2021
198
Cilt Tipine Göre Natürel Maskeler

Basitca elde edebileceğiniz natürel malzemelerle maske yapın, cildinize parlaklık katın!

Yazın cildimiz zorlanıyor. Sıcak, güneş, ter bir yandan cildimizi hırpalıyor, bir yandan da insanı pasifleştiriyor. İnsanın canı hiçbir şey yapmak istemiyor. Bazen, “nasıl olsa az sonra yine terleyeceğim” diyerek ıslatıcı dahi sürmekten bırakıyoruz.

Neyse ki yazın cildimizin yağ salgısı natürel olarak azıcık çoğalıyor. Öte yandan hafta sonu programlarının peşinde koşmaktan, cilt bakımları yaptırmak için zamanımız kalmıyor. Zati hoşluk merkezleri havalar ısındıktan sonra cilt yenileme rehabilitasyonlarına ara veriyorlar.

Malum, ciltteki en minik bir tahriş güneşle karşılaşınca kirlere dönüşüyor. Ama her zaman elimizin altında bulunabilen veya basitçe elde edebileceğimiz natürel malzemelerle bazı maskeler yapabiliriz.

Size konutta çok basit hazırlayabileceğiniz natürel maske tarifleri vereceğim. Bunlar, tahriş edici olmadığı gibi tümü gayet pratik, hazırlanışı basit, maliyetleri ucuz yöntemler. Faydaları ise varsayım edebileceğinizden daha fazla. Bu maskeleri suratınıza, boynunuza hatta dekoltenize uygulayabilirsiniz.

İçindeki malzemeler hem cildinizi besler hem de kan dolaşımını artırarak cildinizi canlandıracak.

Maskeler ten yüzeyine sürülünce süratle buğulaşmaya başlıyor.

Böylece cildinizde serinlik hissi ile beraber damarlarda kan dolaşımını süratlendiriyorlar. Maskeyi arınınca cildinizde hafif bir kızarıklık fark edeceksiniz. Bunun sebebi, tahriş değildir, kan dolaşımının hareketlenmesidir. Bu da cildi uyarır ve hafif bir masaj tesiri yapar.

Tabiatın mucizeleri

Gerçekten birebir cildimize uyan natürel mahsuller yalnızca cildimizin kendi ürettikleridir. Yağ dokusu, nem, kollajen, yenilenen hücreler gibi. Bunu sağlamak için de bereketli besinleri elden geldiğince çok harcamak gerekiyor.

Cilde sürüldüğünde iyi geldiğini bildiğimiz natürel malzemeleri sıralayacak olursak, oldukça uzun bir liste yapmamız gerekecek:

Meyve asitleri, limon, çilek, greyfurt, elma, yeşil çay, gül suyu, papatya, bal, kakao yağı, deniz likenleri, balık yağı, termal sular, kil çeşitleri, zeytinyağı, badem yağı, kayısı yağı, bergamot, ısırganotu, papaya, aloevera, çay ağacı yağı, buğday özü, lavanta suyu, soya yağı, biberiye, avokado, üzüm çekirdeği yağı ve ekstresi, ayçiçeği yağı, jojoba, susam yağı, ceviz yağı, havuç tohumu, portakal çiçeği suyu, keten tohumu, yulaf ezmesi, yumurta, süt, yoğurt.

Bunların hepsi de çok değerli.

Ancak cilde saf olarak uygulanmaları dikkat gerektiriyor. Bunların hazırlanışı, tazeliği, yoğunluğu ve ciltten temizletilmesi için itina göstermelisiniz.

Maskelerin uygulanışı

Maskeyi uygulamadan evvel cildinizi hoşça arınıp tonikle silin. Ardından ılık suyla yıkayın ki, cildiniz yiyecekleri emmeye hazır olsun. Sonra suratınıza, boynunuza ve üst dekoltenize size en uygun olan maskeyi tatbik edin.

20 dakika kadar bekledikten sonra yeniden ılık suyla yıkayın. Ardından bir ıslatıcı sürmeyi umursamama etmeyin. Yağlı ciltlere haftada iki kere maske yapabilirsiniz. Sıradan ve kuru ciltler için haftada bir kere yeterli.

Yağlı ciltler için maskeler

Yumurta akı maskesi:

Yumurta akını iyice çırptıktan sonra içine bir çay kaşığı limon suyu koyun ve bekletmeden suratınıza-boynunuza sürün.

Şeftali maskesi:

Tüylü bir şeftaliyi mutfak robotundan geçirip saf olarak kullanın.

Yoğurt maskesi:

1 çay kaşığı sade yoğurdu, arpa unu ile karıştırıp maskenizi hazırlayabilirsiniz.

Kuru ciltler için maskeler

Yumurta sarısı:

Yumurtanın sarısını çırptıktan sonra içine birkaç damla elma sirkesi ile birkaç damla zeytinyağı karıştırıp cildinize sürebilirsiniz.

Limon maskesi:

1 limonun suyunu sıkıp, yumurtanın sarısı ve çok az ölçüde zeytinyağı ile karıştırın.

Ballı yumurta maskesi:

1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı bal karıştırın.

Bitkin ciltler için maskeler

Elma maskesi:

Bir elmayı gayet az su ile kaynatın, hamur haline getirin ve ılık olarak cildinize sürün.

Bal maskesi:

2 – 3 kaşık bal ile 1 kaşık demli çayı karıştırıp ılık halde iken uygulayın.

Sıradan ciltler için maskeler

Salatalık:

Salatalıkları ulusa ulusa doğrayıp cildinize sürün.

Çilek:

Birkaç çileği yıkayıp doğrayın.

Bu karışımı cildinizde 1 saat bekletin.
Dr. Kuşhanla

Yafta Sıradan ciltler için maskeler Bitkin ciltler için nasıl maske yapmalıyım? yumurta sarısının cilde bereketleri kuru cilt tipine göre maske yağlı ciltler için nasıl maske yapmalıyım? maskeler cilde nasıl uygulanmalı?

.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.